Puch Dakota 1977

Mopedintresset tog fart när denna moped inhandlades inför den stundande 15-årsdagen med ambitionen att den skulle vara färdigrenoverad till dess. Projektet blev tre år försenat, men mopeden har likväl använts flitigt. Vid inköpet var mopeden i risigt skick.

Mopeden var i risigt skick när den köptes

 

 

Mopeden helrenoverades enligt konstens alla regler.

 

 

 Mopeden gick först helt otrimmad, men det blev snabbt långtråkigt.

Ett rejält stenskott under motorn gjorde att den började läcka olja. Originalmotorn byttes därför semi-temporärt ut mot en Monzamotor. Monzamotorn svarvades upp till 38.5mm och portades så att den blev avstämd till 9000 rpm. Mopeden försågs med 15mm förgasare och ett mindre smickrande avgasrör. Toppfarten med denna setup låg på 70 km/h och körbarheten var mycket god med 4 växlar.

Stenskottet som behövde svetsas

Monzamotorn som temporärt (5 år) fick göra tjänst i väntan på lagning av originalmotorn

Mopeden in action under ett av många rallyn

Tillslut lagades originalmontorn som återmonterades med fläktkylt 60cc trimkit. Den dyrköpta cylindern skar dock tämligen snabbt och cirkeln har nu slutits – mopeden kör åter med närmast helt original motorprestanda. Bilder kommer…

Etiketter:

2 kommentarer till “Puch Dakota 1977”

  1. Pingback: Puch Dakota 1975 – Puch Dakota

  2. Pingback: Inköp av Puch Dakota 1966 – Puch Dakota

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *