Uppstart av Puch projekt Colorado 1973

Efter några år som Puchrenoverare började garaget bli fullt på gammalt bröte. Ett projekt tog fart med målet att bygga en clone Colorado av överblivna delar. Projektets fokus låg på motormodifiering. Växellådan byttes ut mot en 4-växlad Mexico-låda, cylindern fick ett nytt foder för 44mm kolv. För att få plats med den nya cylindern behövde motorblocken fräsas ur. Dessutom byggdes ett eget avstämt avgasrör. Framgaffeln kommer från en Puch Monza, vilket ger bättre fjädring och frambroms för att matcha de högre hastigheterna.

Nedanför följer bilder på renoveringen av ramen, som krävde en del svetsning och spackling. Det gick ganska snabbt i svängarna när projektet startade, och det skall erkännas att det känns som lite av ett helgerån att inte ha lackerat den i originalfärgen guld, en vacker dag kanske…

 Ramen kommer från 1973 vilket stämmer för Coloradon. Den uppmärksamme ser att den en gång i tiden varit en Gulddakota.

  

 Ramen förzinkades efter svets och riktning

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *